Kažkaip mažai mes valgome žuvies. Net nežinau kas tai įtakoja. Kaina? Pasirinkimas?Žuvies valymas? O gal tie maži kauliukai, kuriuos labai atsargiai reikia išrankioti duodant dukružei? Kaip sakoma nelabai svarbu. Taigi savaitgalio pietums nupirkau karpį.
Štai kas gavosi:
Reikės:
- Karpio;
- 2 vnt morkų;
- 2-3 saliero lapkočių;
- 3-4 bulvės;
- svogūno;
- 2 v.š. sviesto;
- 250 ml vandens;
- drsukos, pipirų.
Karpį išvalome ir pasūdome. Svogūną smulkiai supjaustome. Daržoves susmulkiname: morkas ir saliero lapkočius supjaustome riekelėmis, bulves kubeliais. Svieste pakepiname svogūną, suberiame pjaustytas daržoves ir patroškiname. Karpio pilvą įdarome daržovėmis, likusias suberiame šalia. Užpilame vandeniu. Uždengiame folija ir kepame apie 40 min.
Baigiant kept sugalvojom aptept majonezu. ir dar pakept apie 10min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą