Reikės:
- 0,5 kg nugarinės;
- 0,5 puodelio miltų;
- 1/6 puodelio aliejaus;
- 1 v.š. sviesto;
- 1 mažo svogūno;
- ¾ puodelio pjaustytų keptų paprikų (galima ir nekepti);
- 2 česnako skiltelės, susmulkintos;
- puodelis sultinio;
- 3 a.š. džiovintų bazilikų;
- 1/6 puodelio balzaminio acto;
- ¾ a.š. maltų juodųjų pipirų;
- druskos (pagal skonį).
Kiaulienos kepsnelius pavolioti miltuose ir apkepti iš abiejų pusių įkaitintame aliejaus ir sviesto mišinyje. Išimti ir atidėti. Likusiame aliejuje apkepti svogūną su paprika, kol pradės minkštėti, suberti česnakus ir dar minutę pakepti. Supilti sultinį, actą, pipirus, bazilikus, druską, išmaišyti, sudėti kepsnelius, keptuvą uždengti ir 15-20 minučių patroškinti ant vidutinės ugnies.
P.s. aš dariau be paprikos, nes jos neturėjau, o ir mano vyras nėra jos mėgėjas.
Šaltinis: forelles receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą