2012 m. gruodžio 23 d., sekmadienis

Kūčiukai

 Labi norėjosi išsikept kūčiukų, pagal receptą kuris būtų tikrai pasnikinis. Be jokių kiaušinių. Paskambinau mamai ir paklausiau močiutės recepto. Pasakė, kad tik vanduo miltai, mielės ir aguonos. Tuomet netyčia į rankas pakliuvo pernai metų Kalėdų slapuko dovana, atspausdintas oC  kulinarinis žurnalas. Ten ir radau šį Kūčiukų receptą:


    2 nedidelėm skardom:
  • 150 ml šilto vandens;
  • 3,5 g sausų mielių;
  • 5 v.š. cukraus;
  • 250 g miltų;
  • 1 v.š. aliejaus;
  • 15 g aguonų.
    Į puodelį su šiltu vandeniu suberkite mieles ir šaukštą cukraus, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje kol ims lengvai putoti.
   Miltus įsijokite į gilesnį dubenį su 15 g aguonų ( jei mėgstate galite berti daugiau), supilkite 4 šaukštus cukraus ir užminkykite tešlą.  Dubenį pridenkite ir padėkite šiltai, kad tešla pakiltų. Pakilusią padaužykite, kad sukristų ir vėl leiskite pakilti.
   Pakilusią tešlą minkykite ant miltais pabarstyto stalo, ko, ji taps elastinga ir nelips prie rankų. Iš tešlos rankomis formuokite piršto storio volelius, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir kepkite iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 10-15 min.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą