2012 m. gruodžio 28 d., penktadienis

Medaus tortas

   Kalėdos - pati gražiausia metų šventė. Vis sukau galvą ką iškept saldaus. Šį kart nugalėjo medaus tortas. Didelis ačiū Rasai už kantrybę atsakinėjant į klausimus.
  Tortas išties gavosi puikus. Gavau daug pagyrimų ir net pasiūlymų kept pardavimui :)

Vienam gigantui arba dviem mažesniems reikės:

Tešlai reikės:
  • 3 kiaušinių;
  •  3 didelių v.š. medaus;
  • 100 g . margarino arba sviesto;
  • 1 stiklinės cukraus;
  • 3 a.š. sodos (ne kepimo miltelių ) nugesintos !!!
  • 5 stiklinių miltų (gali ir pritrūkti saujelės kitos )
 Kremui reikės:
  • 4 indelių grietinėlės po 450 ml. 36 proc. riebumo (galima naudoti ir grietinę);
  • Cukraus pagal skonį;
  • Citrinos sulčių ar citrinos rūgšties.
 Tešlos gamyba:
Kiaušinius lengvai išplakite šluotele. Į didoką dubenį sudėkite visus produktus, išskyrus sodą ir miltus. Dubenį statyti ant puodo su verdančiu vandeniu ir visus produktus gerai išmaišyti (čia tam, kad nesutrauktų kiaušinių). Bešildamas margarinas savaime po truputį ištirps. Kai masė smarkiai įkais, supilkite actu nugesintą soda (smarkiai suputos), gerai išmaišykite, nukelkite nuo ugnies dubennį ir supilkite miltus, gerai išmaišykite. Kai jau bus sunku maišyti, tešlą išverskite at smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkykite. Ji turi nelipti prie rankų ir susiminkyti į gabalą, kuris padėjus neturi subliūkšti. Kočiojant tešlą stalą smarkiai reikia pabarstyti miltais, nes ji lipni. Kočioti reikia kol tešla dar šilta.
Iškočioti plonus blynelius apie 3 mm storio.
Kepti 250º C įkaitintoje orkaitėje. Kepa labai greit, stebėkite
Šiuos blynelius galima susikepti iš anksto, kad ir prieš mėnesį, jie negenda, tada tepant tortą bus mažiau darbo.

Kremo gamyba:
Grietinėlę (būtinai gerai atšaldytą, kitaip galima pagaminti naminį sviestą) plakite elektriniu mikseriu visu greičiu su cukrumi ir citrinos sultimis. Plakite kol mikserio šluotelė ją tiesiog pradeda tarsi pjauti. Sustabdžius mikserį ir jį ištraukus matosi indo dugnas, o grietinėlė taip ir stovi kaip bokštas, net nepajuda iš vietos. Įsivaizduokit, apverti tą indą aukštyn kojom, o grietinėlė nė nebando išbėgti. 
Pagal šį receptą blyneliai labai puikiai susigeria tik nuo plaktos grietinėlės, jų nereikia papildomai sulaistyti, nes gausis košė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą