2013 m. sausio 4 d., penktadienis

Jautienos troškinys su džiovintomis slyvomis

   Už lango lyg pavasaris, sniegas nutirpęs. Lynoja. Norisi kažko šilto ir lengvai pagaminamo. Todėl  mėgstu įvairius troškinius.


     Reikės:
  • 500 g jautienos kumpio;
  • 2 vid. svogūnai;
  • 3 skil. česnako;
  • 150g džiovintų slyvų;
  • 500 g jautienos ar daržovių sultinio;
  • 6 vid bulvės;
  • pipirų.
  • 1 v.š. sviesto;
  • 2 v.š. miltų;
  • 1 v.š. pomidorų  pastos arba 3 v.š. tiršto pomidorų padažo
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
    Mėsą nuplaukite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Nusausintą mėsą dėkite į dubenį ir apibarstykite miltais. Pamaišykite, kad mėsa apliptų miltais.
    Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite mėsą, (jei keptuvė nedidelė tada mėsą padalinkite į dvi dalis) taip kad nebūtų mėsos gabaliukų vieno ant kito. Apkepkite iš visų pusių ant didelės kaitos, taip susidarys graži plutelė. Apkeptą mėsą dedame į troškintuvą.
   Kitoje keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame smulkiai supjaustytą svogūną ir apkepinam iki gelsvumo. Sudedam česnaką ir pakepam dar kelias min. Sudedam į troškintuvą.
   Į troškintuvą supilame sultinį, sudedam pasmulkintas džiovintas slyvas ir troškiname apie 1,5 val ant mažos ugnies vis pamaišant. Bulves supjaustome didesniais gabalėliais. Sudedame į troškinį. Pabarstom pipirais, sudedam pomidorų pastą, išmaišome ir dar troškiname apie 30 min. arba kol bulvės ir mėsa tampa minkštutėlės.

Skanaus!

P.S. Oi visai pamiršau, kad mano blogui jau 3-eji. Ačiū visiems, kurie skaito, komentuoja. Vaišinkitės troškiniu. Vakare pabandysiu ką nors saldaus iškept ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą