2012 m. kovo 30 d., penktadienis

Kepta lašišų filė

  Kaip ir prieš paskutinis penktadienis prieš Šv. Velykas, taigi nusprendžiau pasilaikyt pasniko ir pagamint vakarienei kažką iš žuvies. Šaldiklyje turėjau gabalą lašišos filė. Taigi beliko tik pasižvalgyt mano skaitomuose tinkalaščiuose ir rast kažką naujo. Radau paprastą, bet kartu nepaprastą receptuką pas Sonatiną. Tokios skanios vakarienė jau seniai nesu valgius :)


   Reikės:
  • 4 vnt lašišos filė ( po 150g);
  • 1v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v.š. rudojo cukraus;
  • 2 a.š. druskos;
  • 1/2 a.š. malto kumino (Romos kmynų);
  • 1 a.š. juodųjų pipirų;
  • 1/4 a.š. garstyčių miltelių;
  • 1/8 a.š. cinamono
    Įkaitiname orkaitę iki 180 º C
    Sumaišome visus prieskonius ir gautu mišiniu įtrinam lašišos filė viršutinę dalį ( ta dalis kur be odos). Įkaitiname keptuvėje alyvuogių aliejų ir dedame lašišą įtrinta puse į apačią. Kepame 2-3 min, kol gražiai apskrus. Tada lašišą perkeliame į karščiui atsparų indą ir kišame į orkaitę 5-6 min., kol lašiša iškeps. Skanaus!

Mes valgėm su daržovių salotomis ir ryžiais. Nu tokios skanios lašišos dar nebuvau valgius. Tiesa neturėjau garstyčių miltelių, bet ir nepasigedau jų, ir cukraus pamažinau.
Recepto šaltinis: http://www.sonatinos-receptai.lt/2010/06/kepta-lasisu-file.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą