2012 m. kovo 3 d., šeštadienis

Daugiaryžis su kalakutiena





2 suaugusiems ir vienai mažai mergytei


  • 300g kalakutienos krūtinėlės (galima keisti vištienos krūtinėle);
  • 600ml vištienos ar daržovių sultinio;
  • 50ml balto sauso vyno;
  • 1v.š. sviesto;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas arba poras;
  • 200g  risotto ryžių (Arborio, Carnaroli arba Vialone Nano);
  • sauja šaldytų žirnelių
  • sūrio "džiugas' ar fermentinio užbarstymui.
    Išvirkite sultinį, jį sumaišykite su vynu. Keptuvėje pakaitinkite aliejų, jame ant stiprios ugnies apkepkite juostelėmis pjaustytą kalakutienos krūtinėlę, padruskinkite ir išėmę iš keptuvės laikykite šiltai. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė mėsa, išlydykite sviestą, jame pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, kol jis gražiai pagels, supilkite sausus ryžius, juos pakepinkite apie 3min., kol jie taps skaidrūs. Pradėkite pilti sultinį, maždaug po 100ml per vieną kartą, kai ryžiai sugers sultinį, vėl pilkite maždaug po 100ml. Galiausiai, kai ryžiai gerai išbrinksta, supilkite likusį sultinį, keptuvę uždenkite ir kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies apie 20min., kol ryžiai taps visiškai minkšti (kartais pamaišykite). Ryžiams išvirus, sudėkite anksčiau iškeptą kalakutieną, žirnelius, pabarstykite druska, pipirais  ir dar pakepkite apie 2min. Dėkite į lėkštes ir patiekite, užbarstę sūriu.
Skanaus!

Šį receptą radau išbandyti receptai, tik šiek tiek pakoregavau :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą