2012 m. kovo 27 d., antradienis

Skaldytų žirnių sriuba

Jau senokai noriu žirnių sriubos. Tai nusprendžiau išsivirt. Man labiausiai patinka tos žirnienės, kur žirniai suverda.

Reikės:
  • 1 stiklinė skaldytų žirnių;
  • 1 svogūno;
  • 1 saliero stiebo;
  • 2 morkos;
  • 150g šoninės ;
  • sultinio kubelis;
  • prieskonių.
Į puodą supilam žirnius, sultinio kubelį ir verdam apie 30min. Kol žirniai  išvirs ir pradės suvirti. Keptuvėje pačirškinam šoninę. Išsiskyrus riebalams juose pakepinam svogūną. Jei riebalų mažai, galima įdėt sviesto ir pakepam smulkiai pjaustytą saliero lapkotį. Viską verčiam į puodą. Nuskustas morkas supjaustom kubeliais ar griežinėliais kaip jums labiau patinka ir sudedam į puodą. Viską paverdam  dar 15 min. Skanaus!

Receptas : Beatos virtuve.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą