Štai taip buvau padabinus ir paslėpus desertą ir liepiau Jonui eit ieškot "paparčio žiedo" gaila, kad paparčiai arti neauga tai teko slėpt gėlyne.
Desertui reikės (4 puslitriukams) :
Grietinėlės sluoksniui:
- 800ml riebios grietinėlės;
- 1 laimas;
- 4 v.š. cukraus;
- 2 saujų mėtų lapelių;
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 1kg šviežių rabarbarų;
- 5 v.š. cukraus;
- 5 v.š. vandens;
- 2 a.š. vanilinio cukraus.
100g sausainių "damų piršteliai"
Pirmiausia pasiruošiam rabarbarus, juos nuplaunam, supjaustom gabalėliais ir su cukrumi, vandeniu ir vaniliniu cukraumi patroškiname puode apie 10min, kol rabarbarai suminkštėja. Tada ataušiname.
Nuo laimo nutarkuojame žievelę išspaudžiame sultis. Mėtų lapelius su laimo žievele ir sultimis dedame į smulkintuvą ir susmulkiname.
Grietinėlę išplakt su cukrumi iki standumo. Atsargiai įmaišyti susmulkintus mėtų lapelius su laimu.
Sausainius supjausčiau gabalėliais.
Į švarius indelius gražiai sluoksniavau – rabarbarai, sausainiai, grietinėlės masė, vėl sausainiai, rabarbarai, sausainiai ir pabaigiau grietinėle. Statome į šaldytuvą.
Recepto šaltinis: čia
O štai mūsų Joninių laužas:
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą