Reikės:
- 200 g miltų;
- 50 g kokoso drožlių;
- 2 a.š. kepimo miltelių;
- 200 g šaldytų mėlynių;
- 2 kiaušiniai;
- 150 g cukraus;
- 120 g sviesto;
- 2 a.š. vanilinio cukraus;
- 250 g natūralaus jogurto.
- 2 šaukštų kokoso drožlių ir 1 šaukšto cukraus.
Miltus sumaišome su kokosų drožlėmis ir kepimo milteliais. Mėlynes atšildome, jei išsiskyrė skysčio - jį nuvarviname per kiaurąsamtį.
Dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sviestą ištirpiname ir atvėsime, įmaišome į kiaušinių plakinį, sudedame jogurtą ir viską permaišome. Suberiame miltų mišinį ir vėl išmaišome. Galiausiai į tešlą sudedame mėlynes ir lengvai permaišome.
Tešlą dedame į popierines keksiukų formeles, galime pabarstyti kokosų/cukraus mišiniu, tada paviršiuje susidarys traški plutelė. Kepame 180º C orkaitėje 20-25 minutes. Iškepusius keksiukus atvėsiname formelėse.
Šaltinis: čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą