Reikės:
- 150 g perlinių kruopų;
- 2 vištienos ketvirčiai arba 5-6 sparneliai;
- 2 vid. morkos;
- 2 l vandens;
- 1 svogūnas;
- sviesto kepimui;
- petražolės šakelės;
- druskos, baltųjų pipirų.
Perlines kruopas užmerkiam vandeniu ir paliekam bent 4val arba geriau per naktį. Bet jei sugalvojot virt sriuba tą pačią dieną kaip ir aš, tai kruopas nuplaukit ir užpilkit verdančiu vandeniu ir palikit brinkt.
Į puodą pilame vandenį, dedame nuplautą vištieną ( ką turite ar sparnelius ar ketvirčius ) ir verdame apie valandą.
Smulkiai pjaustytus svogūnus pakepiname svieste, morkas supjaustom griežinėliais.
Iš sultinio ištraukiame vištiena nukauliname, didesnius gabalėlius pasmulkiname ir sudedam atgal į sultinį, kartu sudedam kepintus svogūnus ir morkas sudedam į puodą, įberiam prieskonius.
Perlines kruopas perplaunam ir sudedam į puodą. Verdam apie 30min arba kol išvirs kruopos.
Pagardiname smulkintomis petražolėmis ir grietine.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą