2012 m. birželio 29 d., penktadienis

Perlinių kruopų sriuba

        Užsimaniau perlinių kruopų sriubos, nuėjom su dukruže į turgų pirkt sparnelių ir ką jūs manot jų nebuvo. Tada supratau ką laidoje "Negaliu tylėti" sakydamas: " kad pas mus ne Paryžius ir negali eit į turgų susigalvojęs ką gaminti. O nueini į turgų pamatai kas šviežia ir tada nusprendi ką gaminsi". Na bet aš labai norėjau perlinių kruopų sriubos su vištiena, taigi nusipirkom kelis ketvirčius, gal dėl sultinys nebuvo gražios geltonos spalvos, bet sriubytė labai skani.


Reikės:

  • 150 g perlinių kruopų;
  • 2 vištienos ketvirčiai arba 5-6 sparneliai;
  • 2 vid. morkos;
  • 2 l vandens;
  • 1 svogūnas;
  •  sviesto kepimui;
  • petražolės šakelės;
  • druskos, baltųjų pipirų.

    Perlines kruopas užmerkiam vandeniu ir paliekam bent 4val arba geriau per naktį. Bet jei sugalvojot virt sriuba tą pačią dieną kaip ir aš, tai kruopas nuplaukit ir užpilkit verdančiu vandeniu ir palikit brinkt.
   Į puodą pilame vandenį, dedame nuplautą vištieną ( ką turite ar sparnelius ar ketvirčius ) ir verdame apie valandą.
  Smulkiai pjaustytus svogūnus pakepiname svieste, morkas supjaustom griežinėliais.
  Iš sultinio ištraukiame vištiena nukauliname, didesnius gabalėlius pasmulkiname ir  sudedam atgal į sultinį, kartu sudedam kepintus svogūnus ir morkas sudedam į puodą, įberiam prieskonius.
  Perlines kruopas perplaunam ir sudedam į puodą. Verdam apie 30min arba kol išvirs kruopos.
  Pagardiname smulkintomis petražolėmis ir grietine.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą