Reikės:
pagrindui:
- 200 g miltų;
- 40 g cukraus;
- 1 kiaušinio;
- 1 a.š. sodos;
- 200 ml kefyro;
- apie 400 g nuvalytų rabarbarų;
- 3 v.š. cukraus;
- 300 g varškės;
- 50 g grietinės;
- 80 g cukraus;
- 2 kiaušiniai;
Kaip buvo rašyta recepte rabarbarų netroškinau, gal dėl to mano pagrindas buvo šlapias.
Tešlai: Į kefyrą supilkite sodą, įmušite kiaušinį, cukrų, išmaišykite. Supilkite miltus. Gerai išmaišykite.
Varškei: išplakite kiaušinius su cukrumi ir įmaišykite varškę ir grietinę.
Paskleiskite tešlą skardoje. Ant viršaus sudėkite stambiaipjaustytus rabarbarus, užberkite cukrumi ir cinamonu, ant jų - varškės masę.
Paviršių išlyginkite ir kepkite 200º C kaitros orkaitėje apie 40 - 50 minučių, kol varškė paruduos.
Pjaustykite atvėsusį, šiek tiek šiltą.
P.s. jei norėsite troškinti rabarbarus, tai stambiai supjaustykite rabarbarus, užberkite cukrumi ir patroškinkite kol rabarbarai suminkštės.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą