2012 m. birželio 19 d., antradienis

Rabarbarų pyragas su varške

Šio pyrago receptą radau keliuose blog'uose, pas Aušrą ir pas Neringą pas Aušrą buvo daug didesnis produktų kiekis, pabijojau ir kepiau iš mažesnio kiekio, kurį nurodo Neringą.

Reikės:
 pagrindui:
  • 200 g miltų;
  • 40 g cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 a.š. sodos;
  • 200 ml kefyro;
ant viršaus:
  • apie 400 g nuvalytų rabarbarų;
  • 3 v.š. cukraus;
  • 300 g varškės;
  • 50 g grietinės;
  • 80 g cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
p.s. aš dar įdėjau 2 a.š. cinamono.

Kaip buvo rašyta recepte rabarbarų netroškinau, gal dėl to mano pagrindas buvo šlapias. 
 Tešlai: Į kefyrą supilkite sodą, įmušite kiaušinį, cukrų, išmaišykite. Supilkite miltus. Gerai išmaišykite.
Varškei:  išplakite kiaušinius su cukrumi ir  įmaišykite varškę ir grietinę.


Paskleiskite tešlą  skardoje. Ant viršaus sudėkite stambiaipjaustytus rabarbarus, užberkite cukrumi ir cinamonu, ant jų - varškės masę.
Paviršių išlyginkite ir kepkite 200º C kaitros orkaitėje apie 40 - 50 minučių, kol varškė paruduos.
Pjaustykite atvėsusį, šiek tiek šiltą.

P.s. jei norėsite troškinti rabarbarus, tai stambiai supjaustykite rabarbarus, užberkite cukrumi ir patroškinkite kol rabarbarai suminkštės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą