2015 m. balandžio 27 d., pirmadienis

Jautienos didkepnis arba steikas namų sąlygomis


  Šis savaitgalis buvo labai skanus.  Pirmą kartą gaminau steiką.  Pietūs buvo nerealiai skanūs. Gril'io sezonas atidarytas :)

Reikės:

  • brandintos jautienos nugarinės išpjovos;
  • aliejaus mėsai patepti;
  • pakelio Santa Maria pipirų mišinio;
  • druskos;
  • mėgstamo garnyro.
 Mėsą supjaustome  2.5-3 cm pločio kepsniais. Aliejumi patepame mėsą. Gausiai apibarstome pipirais. Kepame grilyje 3-4 min kiekvieną pusę (bus vidutiniškai keptas), 5 min jei norit visai iškepto.
Ant iškepusios mėsos barstome druską ir paliekame pailsėti, kol sudėsite lėkštes ant stalo :)
Jei norite galite steiką gardinti gabalėliu žalumynų sviestu .

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą