Reikės:
- 200 g varškės;
- 1 kiaušinio;
- 5 v.š. miltų;
- 2 saujos dilgelių;
- saujos kietojo sūrio (Džiugo)
- druskos;
- šiek tiek muskato riešuto.
Į varškę muškite kiaušinį,įberkite druskos, muskato riešuto ir ištrinkite iki vientisos masės. Sudėkite tarkuotą sūrį, smulkintas dilgėles, miltus ir užminkykite tešlą.
Rankomis iš tešlos suformuokite ilgas „gyvatėles“, patieskite jas ant miltais pabarstyto stalo, šiek tiek suplokite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Jei neturite laiko, galite iš tešlos formuoti nedidelius varškės kukulaičius. Tiesiog imkite iš dubens po gniužulėlį tešlos, formuokite rankomis apvalų rutuliuką ir leiskite tiesiai į verdantį vandenį. Varškėtukus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol iškils. Tada dar pora minučių pavirkite ir išgriebkite kiaurasamčiu.
Patiekite su grietine ir tarkuotu kietuoju sūriu.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą