Šis receptas jau klaidžioja interneto platybėse, bet pirmoji juo pasidalino Rennie iš
Sezoninės virtuvės. Tad miške prisirinkusi dilgėlių pabandžiau pasigaminti, dukrytės pamatė ir sakė Šreko virtinukai laukia kada keliaus į puodą. :)
Reikės:
- 200 g varškės;
- 1 kiaušinio;
- 5 v.š. miltų;
- 2 saujos dilgelių;
- saujos kietojo sūrio (Džiugo)
- druskos;
- šiek tiek muskato riešuto.
Dilgeles nuplikome ir susmulkiname, aš sudėjau į indą ir blenderiu brum ir viskas, gavau tyrelę :)
Į varškę muškite kiaušinį,įberkite druskos, muskato riešuto ir ištrinkite iki vientisos masės. Sudėkite tarkuotą sūrį, smulkintas dilgėles, miltus ir užminkykite tešlą.
Rankomis iš tešlos suformuokite ilgas „gyvatėles“, patieskite jas ant
miltais pabarstyto stalo, šiek tiek suplokite ir supjaustykite norimo
dydžio gabalėliais. Jei neturite laiko, galite iš tešlos formuoti
nedidelius varškės kukulaičius. Tiesiog imkite iš dubens po gniužulėlį
tešlos, formuokite rankomis apvalų rutuliuką ir leiskite tiesiai į
verdantį vandenį. Varškėtukus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol iškils.
Tada dar pora minučių pavirkite ir išgriebkite kiaurasamčiu.
Patiekite su grietine ir tarkuotu kietuoju sūriu.
Skanaus :)