2011 m. gegužės 9 d., pirmadienis

Jautienos troškinys su airišku prieskoniu

Kodėl airišku, nes naudojau tamsų alų. reikėjo gal Gineso pilt, kad gryn airiškas gautųsi, ale rinkausi pigesnį variantą.

Reikės:

2 vidutinio dydžio svogūnų
2 morkų
2 saliero stiebų
2 v. š. miltų
500 g pievagrybių
4 vidutinio dydžio bulvių
600 ml konservuotų pomidorų
alyvuogių aliejaus
500 g jautienos kumpio
200g rūkytos šoninės
300 ml tamsaus alaus (puikiai tiks „Guiness“ arba porteris)
druskos ir šviežiai maltų pipirų
žiupsnelis čiobrelio
Mėsą supjaustome 2-3 cm gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir sudėkite pusę mėsos kubelių, kepkite, kol mėsa gražiai apskrus iš visų pusių. Tą patį pakartokite su likusiais mėsos gabaliukais. Mėsą svarbu kepti nedideliais kiekiais, antraip keptuvė atvės, iš mėsos išsiskirs sultys ir ji pradės troškintis, o ne kepti. 
Keptuvėje pačirškiname šoninę, ją suberiam į tą patį puodą kuriame yra apkepta mėsa.  
Paruoškite daržoves: griežinėliais supjaustykite salierų stiebus, stambiai supjaustykite nuluptus svogūnus, morkas nuskuskite ir supjaustom griežinėliais. Nuskustas bulves taip pat stambiai supjaustykite, o pievagrybius padalinkite pusiau. Kitoje keptuvėje kur kepė šoninė, suberkite smulkintą salierą, morkas, svogūną ir pievagrybius. Kepkite apie 10 minučių.
Apkeptas daržoves dedam į troškintuvą kur sudėta mėsa ir kepta šoninė, apibarstom miltais, išmaišom. Supilam konservuotus smulkintus pomidorus ir supilam alų  išmaišom ir troškinam ant mažos ugnies apie 2-3val



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą