2011 m. gegužės 30 d., pirmadienis

Vištienos - grikių sriuba


Reikės:
  • kelių bulvių
  • morkos
  • svogūno
  • vištienos
  • prieskonių
  • česnako
  • žalumynų
  • grietinės arba grietinėlės
  • gerų poros saujų grikių

Nuo kaulų nuėmus  krūtinėlę, ją supjaustom nedideliais kubeliais. Iš likusių kaulų išverdam sultinį. Grikius pakepinam sausoje keptuvėje. Kitoj keptuvėje su keliais šaukštais aliejaus pakepinam morkas ir svogūnus. Česnako skiltelę smulkiai sukapojam, dedam į keptuvę kur kepa svogūnas ir morka, tada sudedam vištiena ir dar pakepinam kartu. Kol daržovės kepa, į sultinį sudedam nedideliais kubeliais pjaustytas bulves ir paverdam apie 10 min. Tada sudedam svogūno, morkų ir vištienos kepinį ir grikius, paverdam apie 10 min. sudedam žalumynus, prieskonius, grietinėlę arba grietinę ir dar kelias minutes paverdam. Sksnaus!

P.s. jei nemėgstat virt sultinio, galit naudot iš kebelio. Vištiena galima dėt ir virta ;)
Šaltinis: Rasiuko virtuvė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą