Tešlai:
- 1 didelio kiaušinio
- 2 šaukštai grietinės
- 3/4 vandens
- 1 1/4 pieno
- 5 puodeliai miltų ir 1 puodelio kočiojimui
- 10 vidutinių bulvių
- 3/4 puodelio tarkuotos mozarelos
- 1/2 pakelio varškės
- 3a.š. sviesto
- rūkytų lašinukų ar šoninės
- svogūnas
- šaukštas sviesto, jei bus mažai riebaliukų
Kol tešla ilsisi. Bulves nuskutam ir dedam į pasūdytą vandenį ir verdame. Išvirusias bulves sutriname trintuve. Sumaišom su tarkuota mozarela, varške ir sviestu, su mikseriu viską gerai išmaišom iki vientisos masės. Darom virtinius. Kol virtiniai verda (virti dar keletą min kai iškyla į paviršių ), pasidarom padažiuką. Smulkiai supjaustom lašinukus, pakepinam, dedam smulkiai pjaustytą svogūną, jei trūksta riebaliukų, dedam sviesto išmaišom, kad sviestas ištirptų. Dedam virtinius į lėkštę, užpilam padažiuku ir skanaus!
Šaltinis: www.allthingsukrainian.com
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą