2011 m. gegužės 1 d., sekmadienis

Virtiniai su bulvėmis

Reikės:


Tešlai:

  • 1 didelio kiaušinio
  • 2 šaukštai grietinės
  • 3/4 vandens
  • 1 1/4 pieno
  • 5 puodeliai miltų ir 1 puodelio kočiojimui
Įdarui :
  • 10 vidutinių bulvių
  • 3/4 puodelio tarkuotos mozarelos
  • 1/2 pakelio varškės
  • 3a.š. sviesto
 Padažui:
  • rūkytų lašinukų ar šoninės
  • svogūnas
  • šaukštas sviesto, jei bus mažai riebaliukų
Pasidarom tešlą. Išplakt kiaušinį su grietine iki vientisos masės. Tada supilam vandenį, pieną ir išmaišom. Po truputį  įmaišom miltus ir maišom tešlą, kai su šaukštu jau sunku maišyt, dedam ant padėklo ir minkom rankomis. Tešla  turi nelipt prie rankų, bet neturi būt labai kieta. Paliekam 1 val kambario temperatūros.
Kol tešla ilsisi. Bulves nuskutam ir dedam į pasūdytą vandenį ir verdame. Išvirusias bulves sutriname trintuve. Sumaišom su tarkuota mozarela, varške ir sviestu, su mikseriu viską gerai išmaišom iki vientisos masės. Darom virtinius. Kol virtiniai verda (virti dar keletą min kai iškyla į paviršių ), pasidarom padažiuką. Smulkiai supjaustom lašinukus, pakepinam, dedam smulkiai pjaustytą svogūną, jei trūksta riebaliukų, dedam sviesto išmaišom, kad sviestas ištirptų.  Dedam virtinius į lėkštę, užpilam padažiuku ir skanaus!

Šaltinis: www.allthingsukrainian.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą