2011 m. spalio 8 d., šeštadienis

Lęšių ir jautienos faršo sriuba

  Kai oras vėsta ir saulės vis mažiau norisi maisto kuris sušildytų. Ši sriuba yra visiškas mano fantazijos vaisius. Gavosi labai skaniai tikrai rekomenduoju išbandyt.

Reikės:
  • 500g jautienos faršo;
  • 250g lęšių (naudojau  žalius ir raudonus);
  • 2 saliero stiebai;
  • 2 morkos;
  • 1 mažas poras;
  • 1 svogūnas;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 a.š. malto kumino;
  • 1 a.š. persilado;
  • 1 a.š. pipirų;
  • 2 kubeliai ekologiško žolelių sultinio;
  • druskos (pagal skonį);
  • 2l vandens.
Puode įkaitinam aliejų sudedam smulkiai pjaustytus svogūnus, apkepam kelias min, tada įspaudžiam česnaką, sudedam faršą ir kepam, kol neliks raudonos mėsos.  Morką sutarkuotam per burokinę tarką sudedam į mėsą, salierą ir porą supjaustom griežinėliais sudedam į mėsą. pabarstom prieskoniais ir patroškinam kokių 15 min. Užpilam vandeniu, sudedam sultinio kubelius, lęšius ir verdam apie 40min. Jei trūksta druskos, pasūdom.
Skanaus!

P.s. manau čia dar labai tiktų čili pipiriukas ir skardinė trintų pomidorų

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą