Vaišės:
Tortą kepiau pagal šį receptą:
Boružėlės tortas:
Tešlai:
- 200 g sviesto ar margarino;
- 200 g cukraus;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 4 kiaušiniai;
- 100 g krakmolo;
- 100 g miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 750 g obuolių;
- 50 g cukraus;
- 250 g riebios grietinėlės ;
- ½ a. š. malto cinamono;
- 1 citrinos sultys;
- cukraus pudros.
100 g juodo šokolado.
Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki purumo (apie 5 min.). Po vieną įmaišykite kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišykite (~ 1 min.). Suberkite miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišykite.
Ant kepimo popieriaus lakštų nusipieškite penkis 22 cm skersmens apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo paskleisti lygiu sluoksniu 1/5 tešlos. Kepkite iki 200° C įkaitintoje orkaitėje apie 9 - 10 min. Nuo ataušusių lakštų nuimti kepimo popierių.
Obuolius nulupkite, supjaustykite į skilteles. Skilteles sudėti į puodą, užpilkite trupučiu vandens, suberkite cukrų ir virkite, kol obuoliai suminkštės. Blenderiu sutrinkite į tyrę. Tyrę atsargiai pakaitinkite, nuolat maišant, kol masė labai sutirštės (išgaruos vanduo). Ataušinkite.
Grietinėlę išplakkite ir įmaišykyte į obuolių tyrę. Kremą pagardinkite cinamonu ir, jei obuoliai nebuvo pakankamai gardūs, įpilti vienos citrinos sultis.
Biskvitus pertepti obuoliniu kremu ir sudėti vieną ant kito. Tortą lengvai paslėgti ir kelias valandas pašaldyti.
Braškinį jogurtą sumaišykite su ištirpinta želatina, galva aplieta tirpintu šokoladu. Boružės kūną apliekite jogurtu, galvą šokoladu. Kūnelį apdėkite šokolado skrituliukais. Ūsai sausainiai aplieti šokoladu.
Originalus receptas : sonatinos-receptai.lt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą