2011 m. spalio 12 d., trečiadienis

Trinta vištienos sriuba su moliūgų sėklomis


   Mažoji serga ir nieko nevalgo, kiek pamenu vištienos sultinys rekomenduojamas sergant, tai ir viriau sriubytę, radau dar kaimiškos porą ketvirčių. Tik vištieną reikia virt labai labai ilgai.
  Patisonas sriuboje???? taip, kadangi dar vis vengiam kiaušinio, tai blynų neišsikepsi, tai sumaniau sumest į sriubą, tą vargšą bepupsantį ant palangės. Gavosi puikiai.

Reikės:
  • 2vnt vištienos ketvirčių;
  • 1vnt svogūno;
  • 3 morkos;
  • 1 mažas poras;
  • 1 stiebas saliero lapkočio;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 1 vidudinis patisonas;
  • 2 a.š. kario;
  • drukos pagal skonį;
  • 3 vnt kvapnių pipirų;
  • 2 lauro lapai;
  • 20g moliūgo sėklų;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
     Vištienos ketvirčius nuplaunam, sudedam į puodą užpilam 1,5l  vandens ir verdam, užvirus nugraibom putas, tada sudedam pipirus ir lauro lapelius, sumažinam ugnį iki minimalios ir verdam apie 2 val.
     Puode su neprisvilančiu dugnu pilam alyvuogių aliejų, sudedam smulkiai pjaustytus svogūnus, kai jie tampa permatomi, išspaudžiam česnako skilteles, pakepam kelias min, sudedam porą, smulkiai pjaustytas morkas ir patroškinam apie 15min. jei reikia galima įpilt kelis šaukštus sultinio, kuriame virė višta.  Išimam vištienos ketvirčius, nukauliname ir susmulkiname
    Patisoną supjaustom kubeliais, sudedam prie daržovių, užpilam likusiu sultiniu ir patroškiname kol suminkštėja patisonas ir morkos. Viską sublenderiuojame arba sutrinam bulvių trintuve. Sudedam smulkintą vištieną.
   Moliūgo sėklas pakepinam sausoje keptuvėje.
   Sriubą pilam į lėkštes ir užbarstom moliūgo sėklomis.
Skanaus!


   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą