Reikės:
Biskvitas
- 6 kiaušiniai;
- 3/4 stiklinės cukraus;
- 1 a.š. vanilinio cukraus;
- 1/4 a.š. druskos;
- 1 ir 1/4 stiklinės miltų;
- 1/4 stiklinės tirpinto sviestoKremas
- 400 gr. baltojo šokolado;
- 450 gr. plakamosios grietinėlės;
- 9 gr. Želatinos
apie 500 gr. braškių
!Šiam tortui reikėtų turėti 2 dydžių kepimo formas nuimamais kraštais - 23 ir 25 cm., nes biskvitai turi būti mažesni, nei pats torto dydis.
Pilkite tešlą 5 kepimo poieriumi išklotas skardas ir kepkite 165 C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Biskvitą atvėsinkite ir perpjaukite į 2 lakštus.
Kremo (muso) gaminimas. Želatiną užpilkite 30 ml.
šalto vandens ir pastatykite brinkti. Šokoladą ištirpinkite ant vandens garų
vonelės. Pakaitinkite iki karštumo 100 ml. grietinėlės, supilkite į ją
išbrinkusią želatiną ir maišykite, kol ištirps (jei lieka grūdelių -
perkoškite per sietelį). Supilkite karštą grietinėlę su želatina į
šokoladą. Atvėsinkite iki kambario temperatūros. Likusią grietinėlę
išplakiite iki standumo ir per 3 kartus atsargiai ją įmaišykite į šokolado
masę.
Torto surinkimas. Didesnę formą nuimamais
kraštais išklojame maistine plėvele (ir dugną ir
sieneles, nes skystas musas gali per apačią išbėgti). Dedame vieną
biskvitą ant dugno.
Braškes
gerai nusausinkite, kad neuždažytų kremo, ir perpjaukite pusiau.
Perpjautąją puse į sienelę jas sustatykite į tarpą tarp sienelės ir
biskvito. Gerai prispauskite prie sienelės, kad nebūtų tarpo. Likusias
braškes supjaustykite plonomis riekelėmis. Pusę jų išdėliokite ant pirmojo
biskvito lakšto. Tuomet užpilkite pusę kremo. Dėkite ant viršaus antrą
lakštą, ant jo likusias braškes, ir ant viršaus pilkite likusį kremą.
Tortą stingdyti šaldytuve ne mažiau 6 valandų.
Skanaus!
Receptas ČIA
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą