Burnoje tirpstantys ir net ne gurmanų puikiai įvertinti :) Šis puikus receptas yra Viktorijos publikuotas "Debesyse"
Reikės:
- 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos;
- 4 maži burokėliai;
- 2 valg. š. aliejaus;
- 1 valg. š. medaus;
- druska,juodieji pipirai;
- 100 g bri sūrio;
- 1 kiaušinis
Kol tešla šyla, paruoškite burokėlius.
Nulupkite juos ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Sudėkite į dubenį,
užpilkite aliejumi ir medumi, apibarstykite druska ir šviežiai maltais
juodaisiais pipirais. Išmaišykite taip, kad visos riekelės pasidengtų
aliejumi ir medumi. Paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos
ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-35 min. Burokėliai turi suminkštėti, bet
nebūti traškūs.
Kai tešla atšils, išpjaukite iš jos 12
apskritimų (po 2 iš kiekvieno lapelio). Ant kiekvieno gabaliuko padėkite
po kelias burokėlio riekeles taip, kad liktų apie 0,5 cm neuždengto
kraštelio. Brie sūrį supjaustykite 0,5 cm storio gabaliukais ir padėkite
po kelis ant burokėlių. Kiaušinį paplakite šakute ir juo aptepkite
neuždengtus pyragėlių kraštus.
Kepkite 12-15 minučių iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Receptas: "Debesys"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą