2014 m. birželio 25 d., trečiadienis

Sluosniuotos tešlos pyragėliai su karamelizuotais burokėliais ir brie


 Burnoje tirpstantys ir net ne gurmanų puikiai įvertinti :)  Šis puikus receptas yra Viktorijos publikuotas "Debesyse"


Reikės:

  • 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos;
  • 4 maži burokėliai;
  • 2 valg. š. aliejaus;
  • 1 valg. š. medaus;
  • druska,juodieji pipirai;
  • 100 g bri sūrio;
  • 1 kiaušinis
Sluoksniuotą tešlą sudėkite ant kepimo popieriumi išklotų skardų ir palikite valandai atšilti.
Kol tešla šyla, paruoškite burokėlius. Nulupkite juos ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Sudėkite į dubenį, užpilkite aliejumi ir medumi, apibarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Išmaišykite taip, kad visos riekelės pasidengtų aliejumi ir medumi. Paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 180°C  įkaitintoje orkaitėje 20-35 min. Burokėliai turi suminkštėti, bet nebūti traškūs.
Kai tešla atšils, išpjaukite iš jos 12 apskritimų (po 2 iš kiekvieno lapelio). Ant kiekvieno gabaliuko padėkite po kelias burokėlio riekeles taip, kad liktų apie 0,5 cm neuždengto kraštelio. Brie sūrį supjaustykite 0,5 cm storio gabaliukais ir padėkite po kelis ant burokėlių. Kiaušinį paplakite šakute ir juo aptepkite neuždengtus pyragėlių kraštus.
Kepkite 12-15 minučių iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Receptas: "Debesys"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą