2014 m. birželio 27 d., penktadienis

Ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu


   Gaivios, tiesiog puikios salotos.



Reikės:
  • 15-20 ridikėlių;
  • 4 maži agurkėliai;
  • ryšulėlis svogūnų laiškų;
  • ryšulėlis plokščiųjų petražolių;
  • sauja mėtų lapelių;
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • česnako skiltelė;
  • 2 v.š. citrinos sulčių;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Nuplaukite ir nusausinkite ridikėlius, supjaustykite plonais griežinėliais, agurkus − kubeliais, o svogūnų laiškus susmulkinkite. Sudėkite lėkštę, įdėkite petražolių ir mėtų lapelių (jų nebūtina pjaustyti), išmaišykite.
Fetos sūrį įdėkite į nedidelę kepimo formą, apibarstykite čiobreliais, užspauskite česnako skiltelę, pašlakstykite citrinos sultimis, aliejumi, pabarstykite pipirais. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 10−15 minučių, kol sūrio viršus gražiai pagels (arba ant grotelių, jei nėra orkaitės, kaip buvo mano atveju).
Salotas apšlakstykite trupučiu citrinos sulčių, aliejaus, pagardinkite pipirais ir žiupsneliu druskos. Iškeptą fetos sūrį perpjaukite perpus, po gabalėlį uždėkite ant salotų ir nedelsdami patiekite.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą