2014 m. birželio 18 d., trečiadienis

Jogurtinis tortas su šokoladu ir šviežiomis uogomis

 Šis tortas buvo keptas vienos labai mielos mergaitės gimtadieniui. Norute, dar kart su gimtadieniu!!!


Reikės:
Pagdrindui:
  • 250 g paprastų sausainių ( gali būti ir šokoladiniai);
  • 75 ml tirpinto sviesto arba 100 ml pieno.
Šokoladiniams putėsiams:
  • 100 g  pieniško šokolado;
  • 50 g juodojo šokolado  (daugiau kaip 70% kakavos);
  • 100 ml pieno;
  • 100 ml grietinėlės;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 v.š. cukraus
  • 7 g želatinos.
Jogurtiniam sluoksniui:
  • 500  g natūralaus jogurto;
  • 6 v.š. cukraus pudros;
  • apie 100 g sezoninių uogų ( naudojau braškes, žemuoges ir mėlynes);
  • 4 v.š. cukraus;
  • 15 g želatinos.
Uogų sluoksniui:
  • 200 g sezoninių uogų ;
  • 10 g želatinos.
      Paruoškite pyrago pagrindą.
Sausainius sumalkite ar sugrūskite, sumaišykite su pienu (ar sviestu) ir sumaišykite ar išminkykite rankomis, kol gausite vienalytę masę. Tada šią tešlą tolygiai išlyginkite ant apvalios išardomos skardos dugno (maždaug 24-26 cm skersmens ). Tiek skardos dugną tiek šonus galite iškloti kepimo popieriumi.

      Paruoškite šokoladinį sluoksnį.
Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje.
Šokoladą ištirpinkite virš vandens vonelės ir sumaišykite su pienu ir grietinėle.
Atskirame inde, kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir įmaišykite į šokoladą. Dar pavirkite, nuolat maišydami, kol masė sutirštės.
Nuimkite nuo ugnies, sudėkite išbrinkintą želatiną, dar kartą pamaišykite kol želatina ištirps ir atvėsinkite.
Atskirame inde kiaušinių baltymus išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į atvėsusią šokolado masę.
Supilkite ant paruošto pyrago pagrindo ir padėkite į šaldytuvą maždaug 1.5-2 val., kol sluoksnis taps standus.

    Paruoškite jogurtinį sluoksnį.
Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje.
Uogas sudėkite į prikaistuvį, suberkite cukrų, įpilkite stiklinę vandens ir maždaug 2-3 minutes apvirkite.
Sirupą nupilkite ir padėkite į šalį, iš jo reikės gaminti viršutinį sluoksnį.
Apvirtas uogas sumalkite, pertrinkite per sietelį (jei uogos buvo su kauliukais), sudėkite išbrinkintą želatiną, kol želatina ištirps ( jei reikia dar pakaitinkite). Tada jas sumaišykite su jogurtu, suberkite cukraus pudrą ir išplakite.
Taip paruoštą jogurtą supilkite ant sustingusio šokoladinio sluoksnio ir vėl padėkite į šaldytuvą maždaug 1 val. 

   Vaisinis sluoksnis.
Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje.
Anksčiau pagamintą sirupą šiek tiek pašildykite, jame ištirpinkite išbrinkintą želatiną ir atvėsinkite. Ant sustingusio jogurtinio sluoksnio suberkite uogas ir ant jų supilkite uogų sirupą. Vėl dėkite į šaldytuvą ir laikykite apie 1-2 val., kol visiškai sustings.
Skanaus!




Recepto šaltinis:
Išbandyti receptai 

1 komentaras: