Reikės:
- 1kg raudonųjų serbentų
- 1kg cukraus
- 100 ml vandens
Pagal mamą serbentus reikėjo sumalt ir išsunkt sultis. Neturėjau aš marlės per ką išsunkt sultis, tai pasirinkau kitą kelią. Švariai nuploviau serbentus, nuskabiau kotelius. Sudėjau į puodą, užpyliau vandeniu ir palikau virt ant silpnos ugnies, kol serbentai suteš ir išskirs sultis.Gautą masę perkošti per sietuką, nuspaudžiant ir gerai pertrinant uogas, kad neliktų sulčių. Į gautą masę pilam cukrų, gerai išmaišom ir dedam ant didžiausios ugnies iki kol užvirs, nugraibant putas. Kai užverda sumažinam ugnį iki minimumo ir dar paverdam kelias minutes. Supilstyti į sterilizuotus stiklainiukus. Stiklainiukus, dedam ant grindų patiesto rankšluosčio dedam dangteliais žemyn ir užklojam kitu rankšluosčiu. Paliekam ataušt.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą