2011 m. liepos 14 d., ketvirtadienis

Raudonųjų serbentų džemas


Išvirus kompotą liko raudonųjų serbentų, tai gi viriau serbentų džemą arba kitaip sakant raudonųjų serbentų drebučius. Prieš pradedant vis gi paskambinau pasikonsultuot mamai, kad primintų kaip tai padaryti.




Reikės:

  • 1kg raudonųjų serbentų
  • 1kg cukraus
  • 100 ml vandens
Pagal mamą serbentus reikėjo sumalt ir išsunkt sultis. Neturėjau aš marlės per ką išsunkt sultis, tai pasirinkau kitą kelią. Švariai nuploviau serbentus, nuskabiau kotelius. Sudėjau į puodą, užpyliau vandeniu ir palikau virt ant silpnos ugnies, kol serbentai suteš ir išskirs sultis.Gautą masę perkošti per sietuką, nuspaudžiant ir gerai pertrinant uogas, kad neliktų sulčių. Į gautą masę pilam cukrų, gerai išmaišom ir dedam ant didžiausios ugnies iki kol užvirs, nugraibant putas. Kai užverda sumažinam ugnį iki minimumo ir dar paverdam kelias minutes. Supilstyti į sterilizuotus stiklainiukus. Stiklainiukus, dedam ant grindų patiesto rankšluosčio dedam dangteliais žemyn ir užklojam kitu rankšluosčiu. Paliekam ataušt. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą