2011 m. liepos 21 d., ketvirtadienis

Raudonųjų serbentų sultys arba tiesa tai kas parašyta žurnale

   Nusipirkau žurnalą "Virtuvė nuo...iki" kaip visada žurnalas puikus. Prisipažinsiu esu laimėjus elektroninę versiją žurnalo, bet nemoku jos užsisakyt, kita vertus popierinį žurnalą skaityt ir vartyt maloniau. Ten radau straipsniuką "Diagnozė konservavimo manija" atitinkantį mano mamą visu  100%. Ji visuomet konservuoja visko labai daug pradedant uogienėm baigiant visokiom salotom žiemai. Aišku po to per žiemą nieks nespėja tiek suvalgyt ir prasideda giminės apdalinimas konservuotais agurkais, pomidorais mišrainėm ir pan. Tai va šis bruožas ir pas mane pradėjo lįst. Tai jau treti metai kai konservuoju pati. Pirmais metais beveik nieko, gal vos kelis kompotus pastačiau. Tada kitais metais prisidėjo ir kelios uogienės. O va šiemet jau gavau pastabų iš brangiausio, kad gal jau užteks stiklainiukų tamsiąjam kambary :) na bet aš dar turiu planų. Šiaip viskas gal ir šiemet būtų pasibaigę keliais kompotais  ir uogienėm, bet kaime atradau mamos išvežtą garų puodą vadinamą "cokovarka" tai knietėjo išbandyt.
    Nusirinkom kaime nuo paskutinio serbento uogas ir ėmėmės darbo. Pasirodo paprasčiau nebūna. Į vieną puodą įpili vandens, uždedi kitą, tada dar vieną ir į jį sudedi uogas. Vanduo verda, uogos tešta ir skiria sultis. Tos sultys per kiaurąindį patenka į antrą puodą ir per vamzdelį išbėga į dubenėlį. Tereikia kars nuo karto pamaišyt ir gaunasi puikios sultys. Į jas įdedam cukraus išmaišom supilam į iškaitintus stiklainiukus ir pasterizuojam apie 15 min.
     Gaunasi puikios saldintos serbentų sultys arba sirupas kaip pavadinsi taip nepagadinsi. Puikus vitaminų šaltinis žiemą. Praskiedžiat vandenį ir turit puikų gėrimėlį. O gal yra mėgstančių ledus žiema, labai skanu su ledais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą