2011 m. liepos 21 d., ketvirtadienis

Žvėrienos troškinys arba tai kas buvo šaldytuve

Tai dar vienas receptukas iš atostogų kaime. Laukėm atvažiuojant daugiau giminaičių ir su puseserę sukom galvas ką čia tokio padaryt. Tai va ir gavosi toks troškinys.


Reikės:
  • 200g žvėrienos nepasakysiu kokia buvo greičiausiai stirniena,
  • sauja miltų
  • šaukštas sviesto
  • sauja pievagrybių
  • saliero stiebas
  • indelis raudonų pupelių aštriame padaže
  • indelis baltų pupelių pomidorų padaže
  • kelios morkos
  • svogūnas
  • žalumynų
  • kelios česnako skiltelės
  • druskos, pipirų

     Troškintuve ištirpinam sviestą, pakepinam smulkiai pjaustytą česnaką. Sudedam miltuose apvoliotą juostelėm pjaustytą žvėrieną. Greit apkepam iš visų pusių kol neišsiskyrė mėsos sultys. Keptuvėje apkepinam smulkiai pjaustytą svogūną, riekelėm pjaustytą morką, salierą. Sudedam viską į troškintuvą su mėsa, pilam vandens ir troškinam apie 30min. Sudedam pupeles, smulkiai pjaustytus pievagrybius, žalumynus ir dar patroškinam 15 min. Patiekite su virtomis bulvėmis ar ryžiais. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą