2011 m. birželio 9 d., ketvirtadienis

Liežuvio užkepėlė


Turėjau kiaulienos liežuvėlį, kurį gavom iš kaimo po skerstuvių :) Tai norėjosi kažko skanaus.
 Prisiminiau, kad kavinukei esu valgius labai skanią liežuvio užkepėlę. Pabandžiau pasidaryt ir pavyko.

Reikės:
  • virto liežuvio
  • 3-4 bulvės
  • morka
  • keli stiebai saliero
  • sauja pievagrybių
  • brokolio
  • kalafioro
  • kaiušinis
  • sūris
  • prieskoniai
Bulves supjaustom griežinėliais, morkas kubeliais, grybus susmulkinam, brokolius ir kalafiorus pasmulkinam. Liežuvį supjaustom juostelėm. Skardą apšlakstom aliejumi dedam bulves ant viršaus liežuvį, tada daržoves, paprieskoniuojam. Kiaušinį išpalkam ir sumaišom su grietinėle. Pilam ant sluoksniuočio. Užtarkuojam sūrio ir kepam apie 30-45 min 190 laipsnių įkaitintoj orkaitėj.

Skanaus!
P.S. gražiau atrodytų, jei kepčiau atskirai porcijom :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą