Reikia:
- 500 g. miltų
- 21 g. (7g. sausų) mielių
- 2 v. šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1/2 v. šaukšto rudo cukraus
- 320 ml. šilto vandens
- 1/2 v. šaukšto jūros druskos
Ant švaraus paviršiaus (stalviršio) persijoti miltus, įberti druską. Viduryje padaryti duobutę, į kurią supilti alyvuogių aliejų, cukrų, mieles bei šlakelį vandens, išmaišyti ir palikti 5 minutėms, kad mielės šiek tiek pakiltų.
Palaipsniui pilant vandenį sumaišyti tešlą. Pradžioje tešlą maišyti šakute, miltus imant nuo šonų į viduriuką, o kai tešla gaunasi minkomos konsistencijos išminkyti rankomis, apie 5 minutes, kol tešla taps elastinga ir nelipmanti prie rankų.
Tešlą sudėti į indą, užkloti švariu rankšluostėliu ir padėti šiltai, kad pakiltų daugiau nei dvigubai, trunka apie 1 val.
Iškilusią tešlą padalinti į dvi dalis, iškočioti/suformuoti rankomis picos padą, palikdami nedidelį kraštelį, kad padažas ir sūris neištekėtų.
Picos padą dėkit ant skardos pateptos aliejumi ir kurkite savo picą :)
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą