2011 m. birželio 9 d., ketvirtadienis

Pica pagal Oliverį



Reikia:
  • 500 g. miltų
  • 21 g. (7g. sausų) mielių
  • 2 v. šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1/2 v. šaukšto rudo cukraus
  • 320 ml. šilto vandens
  • 1/2 v. šaukšto jūros druskos
Priedai pagal nuotaiką ir fantaziją, norit, kad padas būtų traškus dėkit priedus saikingai. Šį kart naudojau Pieniškas dešreles, šoninę, pievagrybius ir svogūnus.

Ant švaraus paviršiaus (stalviršio) persijoti miltus, įberti druską. Viduryje padaryti duobutę, į kurią supilti alyvuogių aliejų, cukrų, mieles bei šlakelį vandens, išmaišyti ir palikti 5 minutėms, kad mielės šiek tiek pakiltų.
Palaipsniui pilant vandenį sumaišyti tešlą. Pradžioje tešlą maišyti šakute, miltus imant nuo šonų į viduriuką, o kai tešla gaunasi minkomos konsistencijos išminkyti rankomis, apie 5 minutes, kol tešla taps elastinga ir nelipmanti prie rankų.
Tešlą sudėti į indą, užkloti švariu rankšluostėliu ir padėti šiltai, kad pakiltų daugiau nei dvigubai, trunka apie 1 val.
Iškilusią tešlą padalinti į dvi dalis, iškočioti/suformuoti rankomis picos padą, palikdami nedidelį kraštelį, kad padažas ir sūris neištekėtų.
Picos padą dėkit ant skardos pateptos aliejumi ir kurkite savo picą :)

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą