2011 m. birželio 21 d., antradienis

Pieniška ryžių košė su žemuogėmis

Įkvėpta tų pačių Renie nuotraukų su žemuogėm ir ne visas sušaldžius, nes reikia padaryt daugiau vietos šaldymo kameroj, o gal naujo šaldiklio išviriau pienišką ryžių košę ir apibarsčiau žemuogėm. Pupa suvalgė visą dubenėlį, be jokių spyriojimųsi ar maitinimo žiūrint kur bėga auau ar eina mau :)
Reikės:
  • 2 stiklinių vandens;
  • 1 stikl pieno;
  • 1 stikl ryžių;
  • 1 v.š. sviesto;
  • cukraus pagal skonį (dėjau 1 valgomą šukštą :) );
  • žiupsnelis druskos;
  • žemuogių pabarstymui
Užverdame vandenį. Perplautus ryžius sudėti į verdantį vandenį ir virt apie 15 min ant mažos ugnies. Kai ryžiai bus sugėrę vandenį, supilti pieną sudėt cukrų ir pavirt kol ryžiai sugeria beveik visą pieną. Tada išjungiam ir leidžiam dar ryžiams pašust apie 10 min. Dedam į dubenėlius, apibarstom žemuogėm ir skanaujam.

2 komentarai: