2011 m. birželio 29 d., trečiadienis

Tiršta perlinių kruopų sriuba su vištiena

Tvarkant virtuvės spinteles akys užkliuvo už stiklainiuko kuriame buvo perlinės kruopos. Taigi panaršius internete, viriau sriubą sudėjus kelis receptus į vieną.

Reikės:
  • vištienos
  • 2 morkos
  • svogūnas
  • poras
  • saliero lapkotis
  • 3-4 bulvės
  • 70 g perlinių kruopų
  • 2 šaukštai smulkintų petražolių
  • šaukštas smulkintų krapų
  • druskos, pipirų ir lauro lapelių
Vištiena nuplaunam ir dedam į puodą, beriam druską , pipirų žirneliais ir kelis lauro lapus, verdant nugriebiam putas. Suberiame perlines kruopas ir dar kartą užverdame. Sumažiname ugnį ir verdame apie 30 min puodą ne visiškai uždengę.
Suberiame sukapotus svogūnus, supjaustytus riekelėmis porus, morkas, salierus, bulves pjaustytas kubeliais, ir dar verdame apie 20 min., kol daržovės suminkštėja ir išverda perlinės kruopos. Vištiena  išimame iš sultinio, atvėsiname, mėsą nuimame nuo kaulų, susmulkiname ir sudedame atgal į sriubą, šdedam žalumynus ir dar kart užvirinam. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą