Reikės:
- 250g sausainių
- 100 sviesto
- 500ml maskarponės sūrio
- 450ml plakamos grietinėlės
- 100g cukraus
- 2 v.š. želatinos
- pakelis želė
- braškių kiek negaila
Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje ir ištirpinti ant vandens garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje. Ataušinti iki kambario temperatūros.
Tortinės šonus apdėlioti per pus perpjautomis braškėmis. Maskarponę išplakt su cukrumi iki vientisos masės. Grietinėlę gerai išplakt, atsargiai sumaišyti su masakpone ir supilti atvėsusią želatiną, išmaišyti. Sukrėsti masę ant sausainių, išlyginti. Dedam į šaldytuvą, kad sustingtų.
Želė supilama į dubenį ir užpilama karštu vandeniu. Braškės supjaustomos skiltelėmis (juostelėmis) ir išdėliojamos ant sustingusio kremo. Ant braškių užpilama atvėsusi ir šiek tiek pradėjusi stingti želė. Maskarponės sūrio tortas su braškėmis dedamas į šaldytuvą 3-4 val., kad sustingtų. Sustingęs tortas išimamas iš formos, aštriu peiliu atskiriant jį nuo kepimo formos sienelių. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą