2011 m. balandžio 23 d., šeštadienis

Maskarponės tortas II

Šaldytuve gulėjo maskarponės sūris, kurio galiojimas ėjo į pabaigą, taigi reikėjo kažką su juo padaryt :)



Reikės:
Pagrindui
  • 150 g sausainių
  • 50 g sviesto
Įdarui
  • 3 a. š. želatinos
  • 6 v. š. šalto vandens
  • 500 g maskarponės
  • 450 g riebios grietinėlės
  • 150 g cukraus
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 1 tarkuotos citrinos žievelės
Sausainius susmulkinti blenderiu ir sumaišyti su tirpintu sviestu. Suberti į 20 cm skersmens torto formą ir gerai suspausti. Atšaldyti.
Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje ir ištirpinti ant vandens garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje. Ataušinti iki kambario temperatūros. Maskarponę, grietinėlę, cukrų, citrinos žievelę bei sultis ir
išplakti iki vientisos masės supilti ištirpintą ir pravėsusią želatiną išmaišyti. Sukrėsti masę ant paruošto pagrindo, išlyginti paviršių ir šaldyti  apie 3val.

P.S. paprasta ir skanu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą