Reikės :
- 500 g karšto rūkymo žuvies
- 500 g moliūgo
- 3 bulvės
- 1 morkos
- 1 pomidoro
- 1 nedidelio poro
- 200 ml neriebios grietinėlės
- Arbatos šaukštelis sviesto
- Druska,
- juodieji pipirai arba baltieji, kad nebūtų juodų taškų
Moliūgą nulupti, pašalinti minkštimą su sėklomis ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Morką ir bulves nulupti. Morką, bulves ir poro baltą dalį supjaustyti. Daržoves sudėti į puodą, užpilti mažu kiekiu vandens – tiek, kad vos pridengtų daržoves. Pasūdyti. Įdėti sviesto – sviestas suteikia skonio bei leidžia ištirpti vitaminui A, kurio moliūge ir morkose yra labai daug. Virti, kol morkos suminkštės. Kol daržovės verda, pašalinti iš žuvies visus kaulus. Nulupti pomidoro odelę – tam reikia keletui sekundžių užpilti pomidorą verdančiu vandeniu, o po to įdėti jį į šaltą vandenį. Odelė lengvai nusilups. Pašalinti sėklas ir minkštimą supjaustyti kubeliais. Išvirtas daržoves sutrinti blenderiu. Įpilti grietinėlę, įberti pipirus. Paragauti, jei ko trūksta – pridėti. Sriubą užvirinti. Į lėkštes sudėti žuvies gabaliukus, užpilti karšta sriuba.
Šaltinis: Šaukštu ir šakute...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą