Mėsytė buvo sudėta į vieną lėkštę, taigi pradėkim iš kairės į dešnę.
- Vyniotinis su malta mėsa, žirneliais ir morkomis
- Vyniotinis su pievagrybiais
- Keptas netikras zuikis įdarytas kiaušiniu.
Taigi vyniotiniams reikės:
- kumpio arba sprandinės arba nugarinės
- faršo
- pievagrybių
- konservuotų žirnelių gera sauja
- morkos
- svogūno
- česnako
- druskos
- pipirų
- lauro lapelių
Kitą dieną pasiruošiam faršą. Faršą paprieskoniuojam. Imam mėsos gabalą jį išklojam faršu, tada paberiam konservuotų žirnelių. Morką pjaunam i6ilgai į kokias 6-8 dalis. Ant žirnelių dedam morkas. Viską susukam į vyniotinį, tada jį dedam į maistui skirta plėvelę susukam ir aprišam siūlu tvirtai. Tuomet dedam į marlę ir vėl gerai susukam siūlu.
Vyniotinis su pievagrybiu. Mėsos gabalą išklojam faršu, dedam perpus arba į keturias dalis pjaustytus pievagrybius ir susukam į vyniotinį. Dedam į maistinę plėvelę, tvirtai surišam siūlu, tada dedam į marle ir vėl tvirtai surišam siūlu.
Vyniotinius dedam į puodą su vandeniu ir verdam apie 4 val ant mažos ugnies.
Keptas įdarytas zuikis:
Reikės:
- 0,5 kg kiaulienos kumpio
- 0,5 kg kiaulienos šoninės
- 2 svogūnai
- šaukštas aliejaus svogūnams apkepinti
- žiupsnelis kmynų
- žiupsnelis čiobrelių
- juodų ir kvapnių pipirų
- keletas "tarkių" muskato riešuto
- druskos
- 3 kiaušiniai
- 100g džiūvesėlių
- 200g šaltai rūkytos šoninės (nebūtinai)
- 3 virti kiaušiniai
- keli lauro lapeliai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą