2011 m. balandžio 26 d., antradienis

Velykos. Mėsos vyniotiniai ir keptas įdarytas netikras zuikis

Nebesinori visų tų mėsų kur pridėta neaišku ko, o ir kai mažų vaikų yra norisi kuo naturaliau. Taigi Velykom nusprendžiau pati padaryt vyniotinius.

Mėsytė buvo sudėta į vieną lėkštę, taigi pradėkim iš kairės į dešnę.
  1. Vyniotinis su malta mėsa, žirneliais ir morkomis
  2. Vyniotinis su pievagrybiais
  3. Keptas netikras zuikis įdarytas kiaušiniu.
Aplėkiau kelias turgavietes,  bet gražaus kumpio ar spandinės neradau, tai nusipirkau nugarinės. Supjausčiau tokiais gabalais kokio dydžio norėjau vyniotinio.
Taigi vyniotiniams reikės:
  • kumpio arba sprandinės arba nugarinės
  • faršo
  • pievagrybių
  • konservuotų žirnelių gera sauja
  • morkos
  • svogūno
  • česnako
  • druskos
  • pipirų
  • lauro lapelių
Papsakosiu kaip paruošt mėsos gabalą, nugarinės gabalą išilgai padalinau į du gabalus. Tada pjoviau vėl išilgai tik šį kart neperpjoviau iki galo. Tada išmušiau mėsą, kaip mušam karbonadams, aiški labai išplonint nereikia. Ištrinam prieskoniais ir paliekam parai marinuotis.
Kitą dieną pasiruošiam faršą. Faršą paprieskoniuojam. Imam mėsos gabalą jį išklojam faršu, tada paberiam konservuotų žirnelių. Morką pjaunam i6ilgai į kokias 6-8 dalis. Ant žirnelių dedam morkas. Viską susukam į vyniotinį, tada jį dedam į maistui skirta plėvelę susukam ir aprišam siūlu tvirtai. Tuomet dedam į marlę ir vėl gerai susukam siūlu.

Vyniotinis su pievagrybiu. Mėsos gabalą išklojam faršu, dedam perpus arba į keturias dalis pjaustytus pievagrybius ir susukam į vyniotinį. Dedam į maistinę plėvelę, tvirtai surišam siūlu, tada dedam į marle ir vėl tvirtai surišam siūlu.
Vyniotinius dedam į puodą su vandeniu ir verdam apie 4 val ant mažos ugnies.
Keptas įdarytas zuikis:

Reikės:
  • 0,5 kg kiaulienos kumpio
  • 0,5 kg kiaulienos šoninės
  • 2 svogūnai
  • šaukštas aliejaus svogūnams apkepinti
  • žiupsnelis kmynų
  • žiupsnelis čiobrelių
  • juodų ir kvapnių pipirų
  • keletas "tarkių" muskato riešuto
  • druskos
  • 3 kiaušiniai
  • 100g džiūvesėlių
  • 200g šaltai rūkytos šoninės (nebūtinai)
  • 3 virti kiaušiniai
  • keli lauro lapeliai
Faršą mėgstu susimalt pati, tada aišku kas sumalta :) Svogūną smulkiai supjaustom, pakepinam. Į faršą sudedam pakepintus svogūnus, druską, kmynus, čiobrelius ir įtarkuojam muskato riešuto. Įmušam kiaušinius, įberiam džiūvėsėlius. Viską  gerai  rankomis išmaišome. kepimo indą išklojame plonai pjaustyta rūkyta šonine, kad neliktų tarpų. Sukrečiame dalį faršo,tada deam išvirtus ir nuluptus kiaušinius, ant viršaus likusį faršą ir  gražiai išlyginame ant viršaus dedam porą laurų lapų ir kepam 180laipsn. orkaitėje 1val ir 20min. Iškepusiam zuikiu leidžiam atvėsti formoje. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą