Biskvitui:
- 250g sviesto
- 440g cukraus
- 4 dideli kiaušiniai
- 400g miltų
- 80g kakavos
- 2,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio druskos
- 4 šaukštai tirpios kavos (reikia ištirpint 3 šaukštuose karšto vandens)
- 350ml pieno
- vanilės ekstrakto ar cukraus
- 500g maskarponės sūrio
- 1indelis (400ml) karamelės
- 2 šaukštai kavos likerio ar brendžio
- 300ml stiprios kavos
- 150g cukraus
- 50-100ml brendžio
- 50g juodojo šokolado
Atkirame dubenyje persijojame miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Kuo daugiau kartų persijosite tuo geriau. Prisipažinsiu pirmą kart pati sijojau miltus, anksčiau niekad nesijojau, rezultatu likau tikrai maloniai nustebinta, persijojau tris kart.
Po truputį miltų mišinį beriam į sviesto, cukraus ir kiaušinių plakinį, maišom šaukštu ne plakikliu ;). Taip įmaišom pusę miltų.
Kavą ištirpintą vandenyje, supilam į pieną, įdedam vanilės. Pieno ir kavos mišinį po truputėlį pilam į tešlą, Pamažu suberiam likusius miltus ir baigiam maišyti tešlą.
Biskvitą kepiau visą iškart ir tada dalinau į tris, o ne į keturias dalis.
Kol biskvitas kepa, pasidarom sirupą. Stiprią kavą pilame į puodą, sudedam cukrų ir verdam ant silpnos ugnies, kol sumažėja per pus ir pasidaro tirštokos konsistencijos masė. įpilam brendžio ir nebeverdam.
Ruošiam kremą. Maskarponę ir karamelę dedam į dubenį, įpilam 2 šaukštus kavos likerio ar brendžio ir išplakam elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
Torto surinkimas: biskvitą padalinam į keturias dalis, aš dalinau į tris. Aptepam sirupu, jei neturit konditerinio teptuko, tai sulaistykit šaukšteliu. Dedam kremo dalį ir gražiai išlyginam, tada antrą biskvitą ir vėl darom tą patį sutepam sirupu ant viršaus kremas, tą patį darom su likusiais biskvitais, ant viršaus užtepam kremo ir papuošiam tarkuoto šokolado bangelėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą