2011 m. balandžio 26 d., antradienis

Velykos. Karamelis šokoladinis kavos tortas

Velykom norėjau kažkokio naujo torto, draugės rekomendavo šį. Tikrai labai skanus, o ir nieko labai sudėtingo.



Biskvitui:
  • 250g sviesto
  • 440g cukraus
  • 4 dideli kiaušiniai
  • 400g miltų
  • 80g kakavos
  • 2,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 4 šaukštai tirpios kavos (reikia ištirpint 3 šaukštuose karšto vandens)
  • 350ml pieno
  • vanilės ekstrakto ar cukraus
Kremui:
  • 500g maskarponės sūrio
  • 1indelis (400ml) karamelės
  • 2 šaukštai kavos likerio ar brendžio
Sirupui:
  • 300ml stiprios kavos
  • 150g cukraus
  • 50-100ml brendžio
Papuošimui:
  • 50g juodojo šokolado
Biskvito paruošimas. kambario temperatūros sviestą dedam į dubenį kartu su cukrumi ir elektriniu plaktuvu išplakam iki baltumo. Į šią masę į mušam kiaušinį ir plakame, tada antrą kiaušinį ir vėl plakam, taip sudedam visus kiaušinius. Viską reikia išpurenti kuo geriau tai dar plakame 5min.
Atkirame dubenyje persijojame miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Kuo daugiau kartų persijosite tuo geriau. Prisipažinsiu pirmą kart pati sijojau miltus, anksčiau niekad nesijojau, rezultatu likau tikrai maloniai nustebinta, persijojau tris kart.
Po truputį miltų mišinį beriam į sviesto, cukraus ir kiaušinių plakinį, maišom šaukštu ne plakikliu ;). Taip įmaišom pusę miltų.
Kavą ištirpintą vandenyje, supilam į pieną, įdedam vanilės. Pieno ir kavos mišinį po truputėlį pilam į tešlą, Pamažu suberiam likusius miltus ir baigiam maišyti tešlą.
Biskvitą kepiau visą iškart ir tada dalinau į tris, o ne į keturias dalis.
Kol biskvitas kepa, pasidarom sirupą. Stiprią kavą pilame į puodą, sudedam cukrų ir verdam ant silpnos ugnies, kol sumažėja per pus ir pasidaro tirštokos konsistencijos masė. įpilam brendžio ir nebeverdam.
Ruošiam kremą. Maskarponę ir karamelę dedam į dubenį, įpilam 2 šaukštus kavos likerio ar brendžio ir išplakam elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
Torto surinkimas: biskvitą padalinam į keturias dalis, aš dalinau į tris. Aptepam sirupu, jei neturit konditerinio teptuko, tai sulaistykit šaukšteliu. Dedam kremo dalį ir gražiai išlyginam, tada antrą biskvitą ir vėl darom tą patį sutepam sirupu ant viršaus kremas, tą patį darom su likusiais biskvitais, ant viršaus užtepam kremo ir papuošiam tarkuoto šokolado bangelėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą