2011 m. balandžio 26 d., antradienis

Velykos. Įdaryta višta

Nei vienos Velykos nepraeina be įdarytos vištos. Šį kart aš ją kepiau :)



Reikės:
  • Vištos
  • Vieno vištos krūtinėlės
  • Saujos pievagrybių
  • Senstelėjusi bandelė
  • 100g greitinėlės
  • 2 kiaušiniai
  • Svogūnas
  • Česnako skiltelė
  • Prieskoniai
Nuneriame vištos odą, palikdami šlauneles ir sparnelius, ją įtriname paukštienos prieskoniais ir paliekame 2 val. Bandelę užpilam grietinėle ir paliekam mirkt.
Atskiriame vištieną nuo kaulų. Vištos krūtinėlę ir likusią vištieną sumalame mėsmale. Į faršą įmaišome išplaktus kiaušinius,bandelę su grietinėle, suberiame supjaustytus  grybus. Paskaniname  prieskoniais ir gerai išmaišome. Taip paruošto faršo prikemšame vištą ir užsiuvame. Kepame 200° C temperatūroje apie 1,5 val. Iškepusią vištą paliekam ataušt.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą