2011 m. rugpjūčio 10 d., trečiadienis

Kalakutienos kukulaičiai baltame daržovių padaže

Na jau kai prisėda prie savo tinklaraščio tai prisėdau sudedu turbūt visus nepublikuotus receptukus, net į skonio blog'ą įdėjau kelis receptukus.

Reikės:

  • 0,5kg kalakutienos faršo;
  • sudžiuvusios bandelės ar kelių riekelių batono;
  • pieno;
  • prieskonių;
  • kelios skiltelės česnako;
  • šparaginių pupelių sauja;
  • kelios morkos;
  • svogūnas;
  • keli šaukštai miltų;
  • 2 šaukštai sviesto;
  • 250ml grietinėlės

Sudžiuvusią bandelę užpilam pienu. Faršą sumaišom su prieskoniais, išspaudžiam česnaką, dedam išmirkusią bandelę. Formuojam kukuliukus. Svogūną susmulkinam ir pakepinam ant sviesto. Susmulkinam šparagines pupeles, morkas sutrakuojam burokinę tarką. Į puodą sudedam daržoves, ant jų dedam suformuotus kukuliukus. Užpilam šiek tiek vandens ir grietinėlės troškinam apie pusvalandį. keptuvėje ištirpinam sviestą pakepinam miltus, sudedam į troškinį, pamaišom ir dar kelias minutes patroškinam, kol padažas sutirštėja. Valgėm su šviežiom bulvėm, pomidorais ir agurkais. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą