2011 m. rugpjūčio 11 d., ketvirtadienis

Voveraičių sriuba

    Šį kart vėl pasigailėjau, kad einant į mišką nepasiėmiau fotoaparato. Tokių gražiai pupsančių vos vos iš po samanų kyšančių voveraičių radau.
  Viriau sriubą.

Reikės:
  • bryzelio šoninės;
  • 3-4 bulvės;
  • morka;
  • svogūnas;
  • šaukštas sviesto;
  • voveraičių;
  • prieskonių.
Voveraites nuplaunam (jei bus valgančių mažų burnyčių geriau prieš tai apvirkit), keptuvėje ištirpinkit sviestą, apkepinkit smulkiai pjaustytą svogūną, tada sudėkit voveraites. Didesnes pasmulkinkit. Šoninę supjaustom kubeliais sudedam į keptuvę, šiek tiek pakepinam viską. Užkaičiam puodą su vandeniu, sudedam kubeliais pjaustytas bulves, morkas paverdam apie 5min, tada sudedam keptuvės turinį ir verdam apie 20min. Pridedam druskos, pipirų žirneliais, lauro lapą. Krapus susmulkinam ir suberiam į puodą prieš pat virimo pabaigą. Gardinam grietine. Skanaus!


1 komentaras:

  1. Na, kaip tokios sriubytės užsimaniau. Šiandien tėtis atvėžė voveraičių, galvojau kepsiu, bet persigalvojau, virsiu ir aš sriubą :)

    AtsakytiPanaikinti