2011 m. rugpjūčio 11 d., ketvirtadienis

Kiaulienos, obuolių ir salierų troškinys

Labai skanus troškinys, mano draugių išgirtas, tai pagaminau ir aš.


4 asmenims reikės:

  • 500 g kiaulienos sprandinės;
  • druskos, juodų pipirų;
  • kupinas šaukštas miltų;
  • didelis svogūnas;
  • vyriško kumščio dydžio saliero šaknis;
  • 2 nedideli obuoliai;
  • šaukštas aliejaus;
  • šaukštas sviesto;
  • nuo kelių šviežių čiobrelių nuskabyti lapeliai arba 1/2 šaukštelio džiovintų;
  • 2 šaukštai grūdėtų garstyčių (tų kur būna su grūdeliais);
  • 400ml putojančio pusiau saldaus vyno;
  • 2 lauro lapai.
  Kiaulieną supjaustom kubeliais, truputį pasūdom, pabarstom pipirais ir apvoliojam miltuose. Svogūną nulupam ir  supjaustom pusžiedžiais. Salierą nulupame ir smulkiai supjaustom. Obuolius nulupam, padalinam pusiau, išimam sėklalizdžius ir supjaustom 5-6 dalis.
  Į puodą ar keptuvę įpilam šaukštą aliejaus ir apkepinam kiaulienos gabalėlius, kad vietomis susidarytų graži ruda plutelė. Apskrudusią kiaulieną išimame ir dedame į kitą indą, kuriame viską troškinsime.
  Kai mėsą išimame, toje pačioje keptuvėje ištirpinam šaukštą sviesto, dedam svogūnus ir ant mažos ugnies kepam porą minučių, kol suminkštės. Tuomet šdedam čiobrelių, pipirų ir garstyčių. Į keptuvę belieka sudėt obuolius, salierus, įpilt vyno, viskam leist užvirt ir paburbuliuot, kad išgaruotų alkoholis.
  Keptuvės turinį supilam ant mėsos. Ant viršaus uždedam kelis lapelius lauro lapelių. Jei naudojate ne metalinė puodą, karsčiui atsparų indą uždengiam popierine forma, užspaudžiam folijos dngteliais.Troškinam 180laips.  karštumo orkaitėje mažiausiai pusantros valandos. Jei norint galima viską troškint ant labai mažos ugnies ant viryklės. Bet daug skaniau kai viskas išsitroškina sandariame puode. Skanaus!

Šaltinis: "Beatos virtuvė" 132psl.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą