2011 m. rugpjūčio 10 d., trečiadienis

Niam niam voveraitės, pratęsiant atostogas...

Vakarienei turėjo būt makaronai su kumpiu ir sūriu. Prieš vakarienę nusprendėm pasivaikščiot pamiškę ir paskanaut aviečių. Dukružėužsimanė pasiimt kibirėlį, na tiksliau aš jį buvau paėmus avietėm, bet pamačius kad paėmiau atnešė kastuvėlį ir pasiėmė kibirėlį, su vyru nusprendėm tiek to tegu nešas, gal ras kokį kurmiarausį pakasinėt ar kankorėžių prisirinks. Berenkant avietes, įlindau giliau miškan ir radau saujelę voveraičių, taip mūsų uogavimas peraugo į grybavimą ir to pasekoj vaikiškas smėlio kibirėlis buvo pilnas šių nuostabių grybų. Vakarienei buvo makaronai su kumpiu, voveraitėmis ir sūriu. Būt buvusios bulvės, bet jau buvo suvalgytos :)

Reikės:
Svogūno;
šaukšto sviesto;
kumpio arba šoninės (kepto, rūkyto ar virto);
grietinės arba grietinėlės;
voveraičių;
makaronų;
džiugo arba fermentinio sūrio

Viskas daryta iš akies tai gramų nežinau. Voveraites nuplaunam ir apverdam apie 15min. Svogūną smulkiai supjaustom ir apkepam svieste. Sudedam kubeliais pjaustytą kumpį. Verčiam išvirusias voveraites, paprieskoniuojam ir patroškinam. Puode užkaičiam vandenį ir išverdam makaronus pagal instrukciją. Į keptuvę dedam porą gerų su kaupu šaukštų grietinės. Patroškinam apie įmin. į keptuvės turinį sudedam makaronus išmaišom ir dar leidžiam pasitroškint, kad makaronai prisitrauktų padažo. Dedam į lėkštes pabastom sūriu ir skanaus.

P.S kumpį galima keist ir vištiena arba daryt visai be mėsos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą