2011 m. rugpjūčio 11 d., ketvirtadienis

Mėlynių tortas

  Štai ir prabėgo mano gimtadienis. Kažkaip greit, be jokių ilgų pasiruošimų, gal dėl to, kad nežinojau kur ir kaip švęsiu. Tai paaiškėjo tik prieš dieną. Sulaukiau labai daug sveikinimų, o vat kaa atvažiuos gimtadienio torto nebuvo aišku. Visus kurie sveikino kviečiau, tačiau tikslų atsakymą davė vos keli.
  Buvo labai sunku išsirinkt kokį tortą kept. Dilema buvo ar biskvitinį ar tokį, kad ir mažoji galėtų valgyt. Šį kart nugalėjo motinystė ir gaminau mėlynių tortą su maskarpone. Iš kart puolu atsiprašinėt torto autorės, nes tikrai nepamenu kur jį radau, jei kuri atpažinsit, kad čia jūsų keptas torčiukas parašykit įdėsiu veikiančią nuoruodą.


Reikės:
  • 350g susainių (gaidelis ar selgos);
  • 200g sviesto;
  • 2 šaukštai medaus;
  • 500ml maskarponės sūrio;
  • 250 ml + 200ml grietinėlės;(papuošimui)
  • 250g šviežių ar šaldytų mėlynių;
  • 100g curaus pudros;
  • 15g želatinos;
  • 1v.š. cukraus;
  • mėgstamų uogų papuošimui.
Sausainius sutrupinti iki miltų. Sumaišyti su tirpintu sviestu ir medumi. Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi. Sudėti sausainių masę,tolygiai pasiskirstyti, suspausti šaukštu ar delnu,kepti 180 laipsn 5kaitintoje orkaitėje apie 11min. Ištraukti ir atidėti į šoną. Želatiną išbrinkyti vandenyje, tada vandens vonelėje iįtirpinti, bet neužvirinti. Mėlynes sutrinti iki vientisos masės, srovele supilti ištirpinta ir atšaldyta želatiną, greit išplakti, supilti cukraus pudrą išmaišyti, sudėti maskarpone ir išmaišyti iki vientisos masės. Atsargiai sudėti iki standžių putų išplaktą grietinėlę, išmaišyti. Gautą masę supilti ant biskvito ir dėti šaldytuvą bent porai valandų. Puošti mėgstamomis uogomisir plakta grietinėle. Skanaus!
P.S. biskvitas gavosi įdomaus skonio, gal dėl to, kad neperskaičius iki galo įdėjau stingt į šaldytuvą, o tik po to perskaičiau, kad jį reikia kept.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą