2014 m. kovo 16 d., sekmadienis

Kepta karka

  Mano brangiausias labai mėgsta kepta karką. Dažnai ją nusiperka. Nutariau jam iškept ją namie, be jokių E.

Reikės:
  • Karkos;
  • čili;
  • druskos;
  • pipirų;
  • keletas skiltelių česnako;
  • mairūno;
  • čiobrelio (bulvėms)
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
Karką dėkite į verdantį vandenį ir virkite apie valandą. Česnaką ir čili susmulkinkite, pipirus sugrūskite. Visus prieskonius sumaišykite su aliejumi. Apvirtą karkos odelę įpjaukite kvardačiukais. Gautu mišiniu ištepkite  karką, dėkite į karščiui  atsparų indą, šalia ketvirčiais supjaustytas bulvytes. Bulves pabarstykite druska, uždėkite keletą šakelių čiobrelio. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
Kepkite orkaitėje 50 min. 190 °C temperatūroje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą