2015 m. lapkričio 8 d., sekmadienis

Lašišos sriuba

Nusipirkau didžiulę lašišą. Dalį pasūdžiau, išsikepėm kepsnelių. Vieną dalį įdėjau šaldiklin kitam kartui išsikept. Ir dar liko kalnas kaulų ir nemaža dalis nuo uodegos.

Taigi iš kaulų išsiverdam žuvies sultinį.
Tada mums reikės:
  • 4 bulvių;
  • 2 vid. svogūnai;
  • 30 g sviesto
  • 200 g kokoso pieno;
  • 200 g grietinėlės;
  • geras a.š.  kario prieskonių ar kario pastos;
  • 800 ml žuvies sultinio;
  • apie 500 g žuvies mėsos;
  • druskos,pipirų

Dideliame puode ištirpinti sviestą ir pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, kol jis bus peršviečiamas. Suberti karį ir dar pakepinti porą minučių. Supylti sultinį ir kokosų pieną, pasūdyti ir virti , kol užvirs.Tada sudėti kubeliais pjaustytas bulves ir virti atidengtame puode apie 15min., kol bulvės išvirs.
Tada supylti grietinėlę ir sudėti gabaliukais supjaustytą lašišą ir dar virti ant silpnos ugnies kokias 3 min.
Jei norite galite paskaninti smulkintasi svogūnų laiškais ar petražolėmis.

1 komentaras:

  1. Mėgstu lašišą, bet nieka kažkaip sriubos nebandžiau. Turėtų būt labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti