2015 m. gruodžio 23 d., trečiadienis

Kepta silkė su daržovėmis

Šį receptą sužinojau iš bendradarbės. Labai patiko visiems.
Reikės:
  • 2 vant sūdytos silkės;
  • stiklinė šviesaus alaus;
  • po 1/3 a.š. kardamono, cinamono, juodųjų pipirų, šviežio imbiero, gvazdikėlių, muskato;
  • 1 a.š. rudojo cukraus;
  • 1 žvaigždinis anyžius;
Sumaišykite prieskonius, sudėkite į alų. Alų užvirkite ir pavirkite 5 min, palikite atvėsti.
Silkes išvalykite, nuplaukite ir sudėkite į ataušųsį marinatą. Uždarykite ir laikykite bent para šaldytuve.
Parinuotą silkę supjaustykite gabalėliais, apvoliokite miltuose ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.

Daržovėms:
  • 2 vnt svogūnų;
  • 2-3 morkos;
  • 3 a.š. pomidorų padažo
Įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus, kol pasidarys permatomi, sudėkite tarkuotas morkas ir viską patroškinkite, įdėkite pomidorų padažo. Gerai išmaišykite ir troškinkite dar 5 min.

Dėkite į lėkštę ir skanaukite.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą