2016 m. liepos 1 d., penktadienis

Pavlovos tortas

Ilgai labai nedrįsau pabandyti ir iškepti Pavlovos. Labai nedrąsu buvo kepti morengą. Artėjo vyro gimtadienis. Paklausus kokio torto nori, atsakymas skanaus :) Uogų šaldytuve daug, pasiryžau... Rezultatas stulbinantis, dar tokio skanaus nevalgiau. Rekomenduoju 100%, minkštas saldus ir uogų gaivumas....

Reikės:

  • 6 kiaušinių baltymai;
  • 300 g cukraus;
  • didelis indelis grietinėlės (420 g );
  • 40 g cukraus pudros;
  • 5 g vanilės cukraus;
  • šviežių uogų ( aš naudojau, šilauoges, braškes, trešnes).
  Baltymus išplakite po truputį berdami cukrų iki labai standžios masės.
Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardas (reikės 2 kepimo skardų).
Padalinkite baltymus į 2 papločius ir kepkite 150 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Vidus turi likti minkštas. Papločiams visiškai atvėsinkite. Išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir vanilės cukrumi iki standumo ir pusė masės sukraukite ant pirmo papločio. Išdėliokite uogas, jei braškės didelės jas pasmulkinkite, uždėkite antrą paplotį ir vėl uždėkite greitinėlės sluoksnį ir uogas.
  Skanaukite :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą