2019 m. rugpjūčio 15 d., ketvirtadienis

Avietinis citrinis tortas




Šį tortą kepiau krikštadukros gimtadieniui, labai sunku išsirinkti kokį tortą kepti, norisi kažko naujo nebandyto.... Turėjau aviečių, tad paklaidžiojus internete, nutariau kepti šį.




Reikės:
Biskvitui:

  • 1puodelio rapsų (ar kokio kito bekvapio )aliejaus
  • 3 didelių kiaušinių
  • 1 1/3 puod. pieno
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • 2 a.š citrinos žievelės
  • 2 puod cukraus
  • 2 puod miltų ( +č 
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1 a.š druskos
  • 0,5 kg aviečių ( dar truputį papuošimui)
  • 200 g aviečių uogienės ar džemo

Kremui:
  • 0,5kg maskamponės ar kito kreminio sūrio
  • 400 ml plakamosios grietinėlės 
  • 150g cukraus pudros
  • 3 v.š. citrinos sulčių
  • 2 a.š cirtinos žievelės
  • 2 a.š. želatinos 
     Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Dideliame maišymo dubenyje įpilkite aliejų, kiaušinius, pieną, citrinų sultis ir citrinų žieveles. Viską išplakite.
Dideliame dubenyje, įpilkite cukrų, miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sudėkite į kiaušinių mišinį ir keletą kartų permaišykite, kad visi produktai susijungtų. Nemaišykite labai daug, nes biskvitas bus sunkus. Avietes apibarstykite miltais.
    Reikės dviejų 26cm skresmens skardų.
    Pusę tešlos supilkite į vieną kepimo popieriumi padengtą skardą, sudėkite pusę miltuose apvoliotų aviečių. Tą patį padarykite su likusia tešla, kepkite apie 20min., kol viršus gražiai pagels ir patikrinus pagaliuku , jis bus sausas. Atvėsinkite.
    Kremui grietinėlę išplati su cukraus pudra iki standumo. Želatiną užpilti vandeniu, išbrinkinti ir ištirpinti.Maskamponę išplakti ir po truputį sudėti išplaktą grietinėlę, citrinos sultis ir citrinos žievelę, viską gerai išplakti. Supilti atvėsusią želatiną, išmaišyti.
   Torto surinkimas:
Atvėsusį biskvitą aptepame puse kremo, tada dedame aviečių uogienę. Tada vėl dedame biskvitą aptepame likusiu kremu ir puošiame avietėmis. 

p.s. mano avietės liko nesudėtos į tešlą, pamačiau, kai biskvitai jau kepė, tad jos visos sutūpė ant torto 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą