2021 m. gruodžio 11 d., šeštadienis

Keptos varlių šlaunelės su česnakiniu sviestu


 Varlių šlaunelėms paruošti reikės:
 * 500 gramų varlių šlaunelių be odos; 
 * 200 gramų sviesto; 
 * 5-7 česnakų skiltelių; 
 * pipirų; 
 * druskos; 
 * vienos citrinos; 
 * smulkintų žalumynų (petražolių, bazilikų, raudonėlių). 


Šlauneles apibarstykite pipirais ir druska. Užkaiskite gilią keptuvę ir įdėkite apie 150 gramų sviesto. Kai jis išsilydys, įdėkite smulkintą česnaką, po to – varlių šlauneles. Apkepkite jas iš abiejų pusių. Tuomet sudėkite likusį sviestą. Sumažinkite kaitrą ir troškinkite patiekalą apie dešimt minučių.
Baigę kepti pabarstykite žalumynais ir apšlakstykite citrinų sultimis.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą