Puikaus skonio tinkanti ne tik šv. Kalėdų pietums.
Reikės:
1 anties (svoris apie 2 kg.)
1 v.š. druskos
1 a.š. pipirų
1 v.š. maltos rūkytos paprikos
1 a.š. cinamono
1 česnako galvos
1 svogūno
2 morkų
1 v.š. aliejaus
Antį nuplaukite ir gerai nusausinkite.
Dubenėlyje sumaišykite prieskonius.
Su 1/2 paruoštų prieskonių įtrinkite anties vidų.
Anties vidų įdarykite stambiai pjaustytais morkomis, svogūnais ir česnakais.
Antį aptepkite aliejumi ir įtrinkite likusiais prieskoniais.
Dėkite antį ant kepimo grotelių. Po antimi padėkite kepimo skardą, nes kepant lašės daug riebalų.
Kepkite 180 ° įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150° ir dabar kas 15 min tepkite antį susidariusiais riebalais. Taip vis patepdami kepkite 1,5 valandos.
Iškepusią antį išimkite į lėkštę ir uždenkite folija 20min pailsėti, kad antis būtų sultinga.
Receptas iš čia.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą